Бившият премиер отчита като грешка, че са допуснали троянския кон“ в

...
Бившият премиер отчита като грешка, че са допуснали троянския кон“ в
Коментари Харесай

Кирил Петков: По-добре следващи избори, отколкото задкулисието да е част от коалицията

Бившият премиер отчита като неточност, че са позволили „ троянския кон “ в лицето на Слави Трифонов

Кирил Петков счита за неточност на „ Продължаваме промяната “ да допусне Слави Трифонов и партията му в ръководещата коалиция. В изявление за Свободна Европа той сподели, че да има последващи избори е по-добре в сравнение с „ задкулисието “ да е част от обединението.

Кирил Петков не регистрира като неточност предходната си поддръжка към президента Румен Радев и не счита, че ролята на президента е толкоз значима сега. По-голяма неточност на „ Продължаваме промяната “ той вижда в това, че са позволили „ троянския кон “ в лицето на Слави Трифонов и „ ИТН “ в ръководещата коалиция. Това той не би разрешил да се случи още веднъж. Това сподели някогашният министър председател в изявление за.

" Да има последващи избори в действителност е по-добре, в сравнение с задкулисието да ви е част от съдружните сътрудници. "

Кирил Петков

„ И да има последващи избори в действителност е по-добре, в сравнение с задкулисието да ви е част от съдружните сътрудници. Това е сега в действителност същинският въпрос - по какъв начин да достигнем до ръководство на България без сходно задкулисие да бъде част от системата “, сподели Петков.

Назначенията на служебния кабинет, който беше назначен от президента Румен Радев, будят подозрения у Петков, че президентът към този момент няма проблем с ГЕРБ и Бойко Борисов. Въпреки това съпредседателят на Политическа партия още веднъж би предпочел Радев да е президент пред това на последните президентски избори да беше спечелил претендентът на ГЕРБ.

„ Да имахме служебно държавно управление непосредствено на Борисов, за мен щеше да е по-лошият вид “, добави той.

Относно енергийната политика на служебния кабинет и на отрасловия министър Росен Христов Петков счита, че Христов не е осъзнал задоволително в точния момент, че „ Газпром “ не желае да доставя газ на България и това няма да се промени каквото и да направи българската страна.

„ Те се ускориха внезапно в посока да договарят с „ Газпром “, все едно че виновността е била наша. И в този момент доста ясно се убедиха какво се случи – че ти не можеш да преговаряш с някого, който не желае да договаря с теб “, сподели Петков.

Грешните дейности на Росен Христов обаче са довели до това, че България е изпуснала шестте кораба, които кабинетът на Петков беше почнал да договаря и по думите му са били изцяло сигурни. Затова той приканва в този момент служебният кабинет „ да не направи неправилния заход отново “, а да взе участие в търгове и да подсигури слотове за доставка за цялата 2023 година на газ от други снабдители, а не Русия.

" Няма никакъв късмет съгласно мен „ Газпром “ да отхвърля на Германия, а внезапно за нашия енергиен министър да си промени политиката. Според мен това е фантазия. "

Кирил Петков

„ Няма никакъв късмет съгласно мен „ Газпром “ да отхвърля на Германия, а внезапно за нашия енергиен министър да си промени политиката. Според мен това е фантазия. (…) Аз мисля, че този министър просто се обърка, той си мислеше, че зависи от него. Не зависи от него. Зависи от „ Газпром “, сподели още Кирил Петков.

На въпрос защо Асен Василев и държавното управление са били внимателни към съветския петролен колос „ Лукойл “ Петков сподели, че изпълнителната власт не може да контролира цените на частни компании. Може единствено да ги накара да си заплащат налозите, което съгласно него е било реализирано при случая с „ Лукойл “. Компанията от над 10 години не беше плащал налог, само че заплати 7 млн. през 2022 година по време на кабинета на Петков. Печалбата ѝ е към 200 млн. евро на месец.

„ Продължаваме промяната “ се е позиционирала в центъра на политическия набор съгласно Петков, тъй като предлага политики, които счита за значими и от дясно, и от ляво. Леви са да вземем за пример обществените политики за увеличение на пенсиите и понижаване на бедността, както и по-доброто опазване на здравето и обучение. Десен обаче е методът към стопанската система, където Политическа партия желае да изкара оптимално страната от ръководството, да отстрани корупцията и „ институционалния гнет “ и да остави бизнеса свободен да се развива и да генерира доходи.

Свободна Европа попита Петков и дали счита себе си за отговорен, че толкоз дами в Политическа партия се отдръпнаха след 6-те месеца в ръководството и дали това се дължи на неналичието на поддръжка при офанзиви против тях като в тази ситуация с шефката на кабинета му Лена Бориславова. Той сподели, че те са се отдръпнали по лично решение, вратата е постоянно отворена за тях и той не намира виновност в управлението на партията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР